Wednesday, September 25, 2013

Laupäeval selguvad maanteekäimise meistrid

Laupäeval, 28. septembril toimuvad Haapsalus Paralepas Eesti meistrivõistlused maantekäimises. Traditsiooniliselt on naistel kavas 20 ja meestel 50 km.

Osalejate read jäävad sellel aastal üsna napiks. Naiste 20 km-s  asub stardijoonele täpselt medalikomplekti jagu sportlasi, meeste distantsil peab üks võhmamees aurahast ilma jääma.

Naiste esikoha pärast asuvad omavahel konkureerima Anna Kukankova (KJK Atleetika) ja Margarita Kozlova (KJK Kalev-Sillamäe). Alahinnata ei tohiks ka kodurajal võistleva Anneli Aru (Läänemaa KJK) võimalusi. Kes kolmikust aga tegelikult võitjana väljub, näitab võistlus. Eelpoolkirjeldatutest võistles viimati Kozlova, kes osales möödunud nädalavahetusel Lätis Tukumsis toiminud Läti-Leedu-Eesti-Rootsi maavõistlusel, saavutades 10 km käimises 7. koha, ajaga 1:01.57. Tema kaks konkurenti said viimati võistluskoormust juulis toimunud 10 km meistrivõistlustel.

Meeste käimismaratonil asuvad tiitlikaitsja Margus Luige (Bruno Junk KK) kõrval medaleid jagama möödunudaastane hõbemedalimees Virgo Adusoo (EMÜ SK) ning KJK Kalev-Sillamäe noormehed Ainar Veskus ja Artjom Djatšuk.

Luik on suvised tervisemured seljatanud ja viimased kolm kuud korralikult treenida saanud. Adusoo ettevalmistus sai väikese tagasilöögi kehvade verenäitude tõttu, nüüdseks on olukord paranenud ja mees lootusrikkalt startijate nimekirjas.

Noored mehed (Veskus ja Djatšuk) on suureks küsimärgiks. Ainar jooksis 8. septembril maratoni ja võistles möödunud nädalavahetusel Tukumsis 20 km võistlustel. Eile oli noormehe seisund veel kehvapoolne, massööri hinnangul on lihas väga puine ja organismis esineb ilmselgeid ülepingutuse märke. Näis, kas allesjäänud päevadega on võimalik midagi päästa. 

Artjom osales samuti Tukumsi võistlustel, kulutades 20 km läbimiseks üle kahe tunni. Selline aeg erilist optimismi ei sisenda. Teadmata ebaõnnestumise põhjuseid, loodaks siiski noormehelt sitket võistlemist. Erinevalt Ainarist, on Artjomil õnnestunud ühel korral 50 km lõpetada. Seega tuleb põnev duell, kus kummalgi omad trumbid- Ainaril võimed ja Artjomil kogemus.

Lisaaladena on kavas naiste 10 ja meeste 20 km võistlus. Säravamate nimedena asuvad starti ala valitseja Lauri Lelumees ning noor tulevikulootus, sel distantsil debüüti tegev Ruslan Sergatšov. Mõlemad tegid tubli etteaste Tukumsis- Lelumees oli 20 km-s kuues, ajaga 1:34.21 (2 nädalat peale jooksumaratoni), Sergatšov parandas isiklikku 10 km distantsil, lõpetades 52.52ga.

Ees seisab põnev nädalavahetus, kus pannakse punkt pikale käimishooajale.


No comments: