Monday, April 1, 2013

Kes soovib, see saab ehk kohtumine kilpkonnaga



Teinekord pakub elu imelisi hetki, olukordi, mida on raske mõistusele tuginedes seletada ja mis panevad mõtlema, et keegi kõrgem valitseb meie meeli ja mõtteid.

Öeldakse, kes väga tahab, selle soov ka täitub. Kogesin seda hiljuti omal nahal.

Viimased kaks nädalat veetsin treeninglaagris Türgi kuurortlinnas Alanyas. Kohe esimesel päeval sattusin aktiivse müügimehe peale, kes üritas mind laevareisile meelitada, lubades palju päikest ja kauneid kaljusid. Kuna ilm ja vesi olid meresõiduks pisut jahedavõitu ning treeningplaan tihe, ei kaalunud ma müügimehe pakkumist tõsiselt. Küll aga jäi kripeldama reklaamplakatil ilutsenud pilt turistist hiiglalsliku merikilpkonnaga. Mees lubas, et kilpkonni näeb kindlasti!

Nagu ülalpool mainitud, ei võimaldanud treeningplaan päevapikkust merereisi siiski ette võtta. Lohutasin end mõttega, et küll kunagi turistina saab ka see sümpaatne mereelukas üle vaadatud.

Möödusid mõned päevad. Pikka otsa tehes, möödusin ootamatult hotellist nimega Turtle. Selle kõrval, turistidest puutumata rannaribal, möödusin äkitselt väikesest merikilpkonnast, kes usinasti kõnniteel sibas. Olin pika ja raske treeningu lõppfaasis, väsinud ning pisut omas maailmas. Millegipärast ma ei peatunud, vaid põrutasin edasi, heites kilbule vaid hoo pealt kiire pilgu. See silmapilk jäi päevadeks kummitama- ei suutnud end ära kiruda, et pikemat peatust ei teinud.

Ühel õhtul linnas jalutades, nägin peatänava ääres basseini, kus paar merikilpkonna usinasti ringi ujusid. Uurisin ja puurisn elukaid iga nurga alt, katsudes näpuga ja tõstes ühest paigast teise. Noor kilpkonnapoiss oli väga uudishimulik, ujudes minu näppu nähes koheselt ligi. Vanem kilpkonnaonu end käperdada ei lasknud, hoides elukogenult eemale. Oli tore kogemus, aga minu soov on alati olnud vaadelda loomi vabas looduses. Sellest saadav emotsioon on hoopis võimsam ja ehedam!

Järgmisel nädalal olin taas pikka otsa tegemas, möödudes tuttavast rannast. Otsisin tulutult silmadega kilpkonni. Äng ja kahetsus kasvas üha suuremaks. Positiivselt mõtleva inimesena, olin siiski tänulik ka selle põgusa kohtumise eest möödunud nädalal.

Laagri viimane päev oli päiksespaisteline ja ilus. Valitses pisut nostalgiline tunne viimast korda koduseks saanud treeningrada läbida. Hotellini ei olnud enam palju maad kui ühtäkki seisis minu ees kõnniteel keskmise meloni mõõtu väärikas kilbikandja. Küll mitte merikilpkonn, aga tema maal elutsev sugulane. Ehmatasin hetkeks paigale, suutmata uskuda oma õnne! Seekord jätsin stopperi seisma ja võtsin väärika külalise korraks käte vähele, aidates looma kõnniteelt looduslikule pinnasele. Kilpkonnaonu laskis sel rahulikult silmi pilgutades sündida, võttes suuna üle kiviklibuse maariba mere poole.

Süda hüppas rõõmust ja treeningu lõpp kujunes hea emotsiooni ajel oodatust tempokamaks! Ma siiski nägin teda!

Koduteel tabasin end mõttelt- kui inimene sisimas midagi väga tahab, siis suure tõenäosusega ka soov ühel või teisel kujul täitub. Soovi jõud peitub selle suuruses.

Never ever give up!


No comments: