Saturday, May 9, 2015

Viimane lihv hooaja alguseks...


Sellel aastal läks nii, et hooaja avastardi käimises teeme Lauri Lelumehega alles 17. mail ja kohe Euroopa Karikavõistlustel. Töökohustused ei lubanud meil kummalgi varakevadel 12-tunnist Lõuna-Leedu seiklust ette võtta. Nii peamegi tuginema kogemustele ja avama hooaja suurvõistlusel.

Tegelikult mõtlesin, et nii suurtel võistlustel enam üles ei astu, aga kuna Eestil pole kedagi võrdväärset asemele panna, otsustasin veel viimast korda koondisesärgi selga tõmmata. Vorm ei ole hetkel küll paremate päevade tasemel, kuid võimaluste piires oleme Lelumehega liigutanud. Just seetõttu ei võta ma karikal ette oma põhidistantsi 50 km-t, vaid piirdun seekord 20nega. Ärge saage valesti aru - treeningutesse pole ma kunagi pealiskaudselt suhtunud. Alati on antud oludest lähtuvalt maksimum, nii on ka selleaastane ettevalmistus suhteliselt võimete piiril tehtud, lihtsalt keha ei võimalda enam parimate päevade tasemel treeninguid. 24 aastat järjepidevat pingutamist on oma jälje jätnud. 

Sellegipoolest olen põnevil ja valmis võistlustulle astuma. Olen teinud paar 10 km pikkust tempotreeningut, lõike stiilis 4-5 x 2 km, 3+2+2 km, lisaks 12 km pikkune tühjendustreening Viljandi järvejooksu näol.

Kuna enamus Euroopa Karikal startivatest konkurentidest on elukutselised sportlased, kel sellel hooajal juba 3-4 võistlust selja taga, pole suurt edu oodata. Küll aga olen seadnud mõned isiklikud eesmärgid. Igal juhul käin end "kooma" ja nalja tegema ei lähe!

Euroopa Karikavõistlused toimuvad seekord Hispaania linnas Murcias, mis tuntud kui Lõuna-Euroopa kõige kuumem piirkond. Neljapäevaks lubab ilmateade 41 soojakraadi, stardipäeval tõotab tulla 29 kraadi ringi. Sellised soojapügalad pakuvad alati rohkelt üllatusi. Sport on ettearvamatu ning selles tema võlu peitubki. Lähen starti ja pigistan endast kõik välja. Mis lõppresultaadi see annab on raske ennustada. Elame ja näeme!

No comments: