Friday, January 13, 2012

Üks ja kaks, üks ja kaks- lumevaip läeb paksemaks!

Pealkirjas mainitud riimi ümisedes, sumpasin möödunud laupäeval üha sagenevas lumesajus mööda Tallinna tänavaid. Käsil oli 30 km treening, mis esimese korraliku lumesaju tõttu lõpuosas päris vaevaliseks kujunes. Seega tuli lumi siiski jaanuari alguseks maha. Seetõttu on liikumise tempo ja intensiivsus oluliselt vähenenud.


Et mõni trenn ikka kiirkäimist meenutaks, võtsin uue vahendina kasutusele käimise jooksulindil. Kord nädalas plaanin seal 50 km võistlustempo lähedaselt läbida 6-10 km. See on meie talves hädavajalik trenn, sest talv läbi lumes sumbates on kevadeks jalad päris tuimad ja esimene võistlus organismile päris traumeeriv. Kogu aeg tuleb ora sees keerata ja organismi ärritada, muidu tekib seisak ja areng pidurdub.


Veebruari algusest plaanin alustada hallitreeningutega. Lindil liikumine on selleks hea ettevalmistus, sest siserajale minnes enam armu ei anta. Tavaliselt läbime Lelumehega 200-meetrisel ringil 10-14 km ja seda üsna võistlustempo lähedase kiirusega.


Sellised tempokamad treeningud lisavad eneskindlust ja annavad ülevaate hetkevormist, mida lumes sumbates kuidagi tuvastada ei saa!


Kõigele lisaks on sisetreeningud suurepärane vaheldus!


Lumevaba pinda nautides...


alati Teie,


Margus

No comments: