Monday, July 28, 2008

Eesti MV - seekord hõbedal

Kuidas komenteerida oma esinemist? Lühidalt öeldes, polnud vorm meistritiitli kaitsmiseks piisav.

Stardijoonel seisime viieksi. Tõttöelda ei mäletagi, millal Eesti meistrivõistlustel nii vähe osavõtjaid oli! Risko Nogelainen oli vigastatud, Narva käijad ei ilmunud lihtsalt kohale ja veteranid olid omaealiste EM-il.

Esimene kilomeeter möödus minu vedamisel, seejärel läks peakonkurent Lauri Lelumees oma teed. Noorkäija Ainar Veskus püsis mõnda aega minu tempos, peale neljandat kilomeetrit jätsin ta selja taha. Jätkasin teekonda üksi, silmside Lelumehega oli kogu aeg olemas, vahe keskeltläbi 25 sekundit. Lelumees hoidis terve distantsi vältel kindlat vahet, suurendades seda viimastel kilomeetritel veelgi, puudus igasugune variant teda sel päeval võita.

Kuna ilm oli kuum (26 kraadi), jättis see tulemustele oma jälje. Liikusin selgelt langevas tempos, millest annavad tunnistust ka viie kilomeetri vaheajad: 22.39, 23.02, 23.29, 24.14. Pool maad katsin 45.43-ga, teisel poolel toimus oluline tempolangus, andes lõppajaks 1:33,26 (isiklik rekord 1:30,36). Tundsin, et peale 12-ndat kilomeetrit kukkus tempo järsult, mis kinnitab tõsiasja, et keha polnud veel nii pikaks pingutuseks valmis. Kuumus avaldas mõju ka Lelumehele, tema võiduaeg jäi tagasihoidlikuks – 1: 32,06.


Kaotust analüüsides, tuleb ebaõnnestumise põhjuseid otsida pikast vigastusepausist, mille tagajärjel jäi tegemata hulk kiirusliku suunitlusega tööd. Vigastuse tõttu olen see hooaeg väga vähe võistelnud, just võistluskogemuse puudust võib siinkohal kaotuse peapõhjuseks pidada – hädasti olnuks vaja vähemasti ühte 20 kilomeetri kontrollvõistlust. Eelnevalt sain teha vaid ühe 50 km võistluse, Eesti noorsoo mv-tel läbisin uhkes üksinduses 10 km 90 %-lise võimsusega. Seda kõike oli aga korraliku tulemuse sünniks vähe.

Lelumees võttis teenitult võidu ja sellega kaasneva 12 000 kroonise meistristipendiumi. Nüüd jääb kaheksa nädalat 50 km meistrivõistlusteni, kus mul samuti tiitel kaitsta. Loodetavasti on selleks ajaks vorm paranenud ja suudan Lelumehele tõsist konkurentsi pakkuda!

Lõpetuseks suured tänud kõigile sõpradele, kes võtsid vaevaks kaasa elama tulla, ilma Teieta oleks võistlus tunduvalt emotsioonivaesem olnud!

Alati Teie,

Margus

No comments: