Thursday, July 17, 2008

Olukorrast enne eestikaid

26.-ndal juulil Paralepas peetavad Eesti 20 km käimismeistrivõistlused on paras väljakutse.

Esmajärjekorras on tähtis tiitli kaitsmine, mis vigastuspausi järel võib vägagi keerukaks kujuneda, pealegi on peakonkurent Lauri Lelumees väga heas vormis, läbides maailma karikal 20 kilomeetrit 1:33-e ja Alytuses juba 1:32-ga.

Ise olen viimasel ajal päris kvaliteetselt harjutada saanud. Valutav põlv on küllaltki hästi vastu pidanud, päris ära pole ühtegi treeningut jätnud, seega võib öelda, et olen suutnud treenida 85%-lise efektiivsusega.

Lisaks kontrollstardile Rakveres (10 km-46.13), olen teinud neli tõsist tempotreeningut (15-20 km) ja kaheksa kvaliteetset lõigutrenni (400-2000 m), üks veel ees ootamas. Tempoteenigute ajad on võrreldavad möödunud aastaga, lõigutrenni tempo on möödunud aastaga võrreldes siiski pisut aeglasem olnud. Samas tundub võistlustempo tehniliselt paremini seeditav kui mööödunud aastal. Kas kõigest sellest piisab tiitlivõiduks, selgub juba järgmisel nädalavahetusel.

Suuri ootusi mul eelseisvaks katsumuseks ei ole, kõige tähtsam on põlve seisund ja lõpetamine. Kui põlv võistlemist ei sega, võib kõike juhtuda, eks ootame ja näeme!

Kohtumiseni kell 11.00 Paralepas!

Alati Teie,

Margus

No comments: