Friday, March 11, 2016

Lanzarotele laagerdama


21. märtsil pakime sõber Lelumehega kohvrid ning suundume nädalaks Lanzarotele laagerdama. Üks nädal on treeningefekti saavutamiseks muidugi vähe, kuid arvestades kodus valitsevaid olusid ei saa seda mõju ka olematuks pidada. Lumevabad rajad, päike, soe kliima ja võimalus igapäevatööd tegemata ainult treeningutele pühenduda peaks üht-teist ikkagi andma. Suurim kasu tõuseb sellest löökmikrotsüklist vaimule - süüa-magada-treeninda ilusas ümbruses koos heade sõpradega  annab tugeva positiivse laengu! 

Ühtlasi on see nädal hea võimalus välishooaja tarbeks hoog uuesti üles võtta. Peale sisemeistrivõistlusi, milleks valmistusin küllaltki tõsiselt, on järgnenud kaks hädist nädalat. Kuna möödunud aastast töötan kolmel töökohal ning hooaja põhieesmärk, 50. meistrivõistluste medal sai täidetud, on igapäevatoimetuste kõrvalt veelgi raskem treeninguteks aega ja motivatsiooni leida. Kuna aga olen otsustanud ühe hooaja veel võistluskarusellis kaasa teha, siis üritan ikka tasemel olla. Üldine konditsioon lubaks Eestis igal võistlusel medalit nõuelda, kuid pole minu loomuses lihtsalt lõbu pärast kõndida - kui teha, siis ikka mingil elementaarsel tasemel! Just seetõttu sai vastu võetud otsus laagris ära käia. Kuigi võistlen nüüdsest vaid kohalikul tasemel ja medali saaks kaela ka kolm korda nädalas harjutades, jäävad kõik tulemused statistikasse tulevastele põlvedele lugeda. Ei tahaks olla selline näide kes lihtsalt lõbu pärast oma karjääri pikendab ning käib võistlustel linnulaulu saatel jalutamas.

Hetkel mil laagrini jääb kümme päeva, üritan end viia konditsiooni mis lubaks Lanzarotel plaanitavad koormused ära seedida. Kanaaridel on plaanis teha kaks võtmetreeningut - 10 km tempokäiku ja 25-30 km pikkune ots. Ülejäänud päevadel ei plaani samuti tagasi hoida. Kokku tahaks nädalaga läbida 150 km, mis arvestades selle hooaja keskmist oleks väga kõva saavutus! Kui võimalus on ja tingimused toetavad, siis miks mitte täie rauaga?!

Lauri Lelumees ajastab vormi 7.- 8. mail Roomas toimuvateks Maailma Karikavõistlusteks kus Eesti koondise eest kavas 20 km käimine. Kindlasti tulevad tallegi kasuks mõned kvaliteetreeningud lumevabal pinnasel.

Seega nädal minna ja siis saab seitse päeva ainult spordile elada! Foto: www.nh-rsorts.com

No comments: