Monday, September 28, 2015

Metalli Valge Daami rahvajooksult


Pühapäeval toimus kodulinnas Haapsalus III Valge Daami rahvajooks. Valida oli 5,4 või 10,8 km vahel. Kuna vaid nädal tagasi olin tulnud Eesti meistriks 50 km käimises, otsustasin startida lühemal distantsil. Sama plaan oli ka salapärase viirushaigusega kimpus oleval väikevennal Lauril. Sügisene SEB Tallinna maraton jäi tal tõve tõttu jooksmata ning nüüd oli löögi alla sattunud ka järgmisel nädalavahetusel Tartu toimuv 42 km. Vaatamata kehvale enesetundele, otsustas Lauri siiski lühemal maal startida. 

Ilm oli päikesepaisteline, sooja 14 kraadi kanti. Jooksuring kulges koduses Paralepa parkmetsas, stardi ja finišiga otse rannaliival. Lühemale maale oli end kirja pannud 27 jooksjat, lisaks veel pika distantsi läbijad ning kepikõndijad. Võrreldes käimisvõistlustega oli stardis meeldivalt palju inimesi!

Paugu kõlades läks vennas koheselt võistlejaterivi etteotsa, mina võtsin sisse teise positsiooni. Peale esimest kilomeetrit läksid kaks vabariigi paremikku kuuluvat pika distantsi meest mööda ning lähenesid Laurile. Minu ees oli veel ka kohalik suusalootus. Panin nii kuis torust tuli, kopsud tahtsid valu tõttu rinnust välja karata. Samas oli mõnus vahelduseks täie rauaga kütta, käies ei suuda ma tihtilugu tehnika tõttu oma füüsilisit võimekust 100-protsendiliselt realiseerida. Kuskil kolmanda kilomeetri kandis sain kohaliku suusalootuse kätte ja panin eest minema. Kuna noormees oli valinud pikema distantsi, ei hakanud ta ka eriti vastu. Vend Lauri püsis nägemisulatuses, aga siiski püüdmatus kauguses, pidades vapralt sammu pika maa suurfavoriitide Argo Jõesoo ning Marti Medariga. Viimasel kilomeetril oli juba päris raske, tundus nagu oleks kopsud verega täitunud ja 50 km-st veel täielikult taastumata jalalihased kippusid ära lagunema. Alla ei andnud ja pressisin lõpuni, saades vend Lauri (19.05) järel 19.37-ga teise koha. Meeste arvestuses kolmas oli vapper palgasõdur ja hea kamraad Lauri Tanner (pildil). 5 km esikoha otsustasid ühe pere liikmed. Seekord tegi riigikogu liige Lauri Luik oma vanemale vennale Margusele, kes nädal tagasi tuli Eesti meistriks käimises, tuule alla. Kolmandaks tuli Daniil Andrejev ja neljandaks Ruslan Sergatšov.
Seega jäi lühemal distantsil kaksikvõit ühte perre või nagu kirjutas kohalik meediaväljaanne Läänlane:

Suur rõõm vend Lauri üle, kes sellel hooajal kõvast treeningutel vaeva näinuna, kuid viimasel ajal palju sportlikku ebaõnne kogenuna hooaja esimese võidu võttis. Ise olen samuti rahul - meeleolukas võistlus, pjedestaalikoht ja matsakas medal tegid tuju heaks ning panid hooajale ilusa punkti!


TULEMUSED

No comments: