Saturday, April 19, 2014

Kodulinnas gümnasiste koolitamas

Teisipäeval kutsus Läänemaa Ühisgümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Leelo Paju mind spordisuuna õpilastele võistluskäimist tutvustama. Kasutasin päevakavas olnud auku ning sõitsin tunnikeseks kodulinna. See ei olnud mul esimene kord koolitajana üles astuda, varem olen kahel korral õpetanud treenereid kergejõustikuliidu egiidi all toimunud atesteerimiskursustel. Kui kuhugi kutsutakse, võtan pakkumise alati vastu, eriti veel kui soov tuleb kodulinnast!

Päikeselisele Haapsalu staadionile oli kogunenud paarkümmend spordihuvilist noort. Tore oli taas kohtuda oma kehalise kasvatuse õpetaja Aavo Tomingasega. Seekord olid rollid vahetunud ja mina sain õpetada oma õpetajat.

Peale lühikest teooriatundi, oli aeg asi omal nahal järele proovida. Noored olid toredad ja enamus neist julges ka kenasti kaasa teha. Tõe huvides tuleb siiski lisada, et nende kaasamine nõudis pedagoogika meisterklassi ning ise ette näitamist, enne kui enamuse neist liikuma sain.

Jagasin ka auhindu- kukekommi said nii parimat tehnikat kui suurimat kiirust näidanud noored. Õpetajatele kinkisin mälestuseks ja tudeerimiseks Lauri Lelumehe raamatu "Võistluskäimine" koos autoripoolse pühendusega.

Oli väga tore ja meeleolukas üritus!

No comments: