Saturday, April 19, 2014

16. Nõmme maanteejooks


Kuna varakevadel Eesti käimiskalendris võistluseid ei leidu, otsustasime Lauri Lelumehega startida hoopis jooksuvõistlusel. Meiega liitus minu vend Lauri. Eesmärgiks oli organism enne algavat võistlushooaega "lahti joosta", et esimesed käimis-stardid ei tuleks kehale niivõrd suure šokina ning et "mootor" oleks kenasti töökorras.

12. aprilli hommik Nõmme spordikeskuses tervitas meid 7 soojakraadi ja uduvihmaga. Hiljuti Maltalt naasnuna, tundus selline ilm jahedavõitu. Kuna jalad olid veel laagrist rasked ja erilisi lootusi kõrge koha osas ei hellitanud, otsustasin joosta pikas dressis. Lelumees seevastu oli startinute seas üks karastatumaid, võttes joonel koha sisse t-särgis ja liblik-pükstes.

Nagu prognoosisime, panid kõik stardis minema nagu kevadel välja lasknud mullikad. Juba paarisaja meetriga olid liidrid soliidse edumaa saavutanud. Õigupoolest oli enamus jooksjatest meist ette rebinud. Kuna distantsi pikkus oli vaid 5 km, ei tohtinud väga suurt vahet sisse lasta. Taktika oli esimesel kilomeetril olevast pikast tõusust (Nõmme orust Glehni lossimäele) väikese varuga üles rühkida ja siis konkurente neelama asuda. Kõvad mehed, minu väikevend nende seas, võtsid muidugi tõusugi täie rauaga ja nihkusid peagi püüdmatusse kaugusesse. Kõik ülejäänud aga olid võidetavad. Rühkisin tõusust üles ja nagu ennustanud olin, hakkas peagi mehi selg ees vastu tulema. Lelumees oli kogu aeg nägemisulatuses, liikudes ca 50 m eespool. Ka tema ei olnud alustanud sildu põletavas tempos, vaid keskendus võistluse teisele poolele. 

Distants oli lühike ning tõusunukke ja järske kurve täis. Kogu aeg tuli tempot muuta, mis lisas ülesandele raskust. Vaatamata pisut puisetele jalgadele, oli toonus neis hea ja "mootor" töötas hästi. Oleks distants poole pikem olnud, võinuksin esikümne kohas kindel olla. Nii lühikesel maal jäi aga noorte poiste vastu kiirusest puudu. Üle kolmekümneste arvestuses oleksime venna ja Lelumehega kolmikvõidu võtnud.

Üritasin kogu jõust Lelumeest püüda, aga endise jooksjana on ta sellel alal minust parem. Korra, Maardu järve jooksul, olen teda võitnud, üldseis on aga 2:1 tema kasuks. Kokkuvõttes lõpetasime 5-sekundilise vahega 12. ja 13ndana, ajad vastavalt 17.17 ja 17.22. Kokku startis 53 meest. Jäime üldjoontes rahule ning leidsime, et ilma erialaste treeninguteta on see küllaltki normaalne tulemus. Väikevend esines väga hästi, lõpetades kõrgel 6. kohal (16.54). Oli tore jooksupäev, mis lõppes Nõmme spordikeskuse saunas jooksumeeste muljetamisega.

Välishooaja avastart seljataga, jääme ootama käimishooaja esimest võistlust.

Pildid: Sportfoto.ee

No comments: