Tuesday, October 29, 2013

Nõmme-Harku metsajooks

Möödunud laupäeval panin hooajale punkti 15 km pikkuse Nõmme-Harku metsajooksuga. Täpselt kuu aega pärast 50 km meistrivõistluseid toimunud jooks kulges vihmas. Õnneks oli soe ja jooksu ajal vihmasadu ei häirinud. Küll aga oli see muutnud raja pehmeks ning sopaseks. 

Kuna jooksimsega tegelen suhteliselt väikeses mahus ja ainult taastaval eesmärgil, tehes 6-10 km otsi, oli võistlustempos 15 km läbimine minu jaoks võrreldav hüppega tundmatusse. Puudus ülevaade raja profiilist ning jõukohasest tempost. Seetõttu alustasin ettevaatlikult. Vend Laurilt, kes oli stardis möödundaastast kolmandat kohta kaitsmas, sain teada, et esimesed neli kilomeetrit on mägine. Võtsingi esimesed 20 minutit ettevaatlikult, seejärel hakkasin vaikselt tempot tõstma. Mäed mulle erilist probleemi ei valmistanud, kuna olin 4-nädalase ettevalmistustsüki jooksul neid päris palju võtnud. Seda muidugi kergelt, 40-50 km nädalaid tehes. Eelkõige oli oluline 50 km-st ära taastuda!

Peale mägise osa lõppu, hakkasin vaikselt eesjooksvaid konkurente noppima. Seitsmendal kilomeetril enam kedagi nägemisulatuses polnud. Vahepeal sain kohtunikult teada, et olen kuues. Lisasin hoogu, mootor töötas hästi ja jooks kulges tõusvas tempos. Kolm kilomeetrit enne lõppu hakkas ka pisut raske, panin viimase käigu sisse, kerides ihuüksi pikka metsasihti. Lõpuks vilksatas neljandal kohal jooksnud vennas, viies koht kohe tema sabas. Lauri kadus silmist, vahe viienda kohaga jäi lõpuks 34 sekundit. Kuna minek oli hea, arvan, et julgema alguse korral oleks vastane olnud võidetav! Finišis tundsin, et kõike ei õnnestunud välja panna. Tõenäoliselt oleks mees-mehe konkurentsis pisut kiireminigi liikuda suutnud!

Kokkuvõttes jäin jooksuga väga rahule. Viies koht, ajaga 57.48 tuli igati meeleoluka ja nauditava võistluse tulemusena.Võtsin jõukatsumist eelkõige toreda vaheldusena käimisele ning ei pidanud pettuma.

Suured tõusud ja langused olid minu lihastele siiski niivõrd harjumatu katsumus, et järgmised kaks päeva sain vaevu liigutud. Väikesed lihaserebendid olid nii vasakus sääres kui paremas reies. See aga ei rikkunud mu head tuju ning jooksust saadud joovastust! Oli väga meeldiv võistlus ja ilus punkt hooajale!

Väikevend Lauri tegi samuti väga tubli etteaste, parandades isiklikku rekordit 20 sekundi võrra, olles ajaga 56.23 62 mehe konkurentsis neljas. Tõrvatilgana meepotis oli 2-sekundiline kaotus kolmandale kohale. Usun siiski, et isiklik rekord korvas Laurile medalist ilma jäämise.

Selleks aastaks on võistlemisega kõik. Nüüd luban endale pikema puhkuse, mil tegelen ujumise ja pallimänguga.

TULEMUSED 

Kaunist sügist!

No comments: