Tuesday, February 5, 2013

Sissejuhatus sisemeistrivõistlusteks

16.-17. veebruaril toimuvad Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti sisemeistrivõistlused. Käimisdistantsid on kavas pühapäeval. Mehed võtavad mõõtu 5000 meetris (kell 13.40), naised läbivad 3000 meetri distantsi (kell 14.15).

Alljärgnevalt väike ülevaade favoriitide ettevalmistusest ja plaanidest:

Maarika Taukul

Kahjuks tuleb Maarikal meistritiitel lihtsalt ära vormistada, sest rohkem tõsiseslt harjutavaid naiskäijaid lihtsalt ei ole! Samas tuleb kiita kõiki, kes võtavad vaevaks stardijoonele rivistuda!

Plaan on 3000 meetrit läbida alla 15 minuti. Treeningute põhjal võib seda ka kindlalt prognoosida- ühel kiirusproovil läbis Maarika 3x1000 meetrit 4.45/km...

Lauri Lelumees

5000 meetri distantsil aastaid võitmatuna püsinud ja selgi korral peafavoriidiks peetav Lelumees on rahadnusministeeriumi lõunapause kasutanud jooksulindil kiiruse arendamiseks, sekka veel mõned pikemad käigutrennid lumel ja rohkelt suusatamist. 

Lõigutreeningutega alustas Lauri 5. veebruaril, et paari kiirustreeninguga rajatunnetus kätte saada. Nagu tavaks saanud, ei keskendu meie kõvemad tegijad sisevõistlusteks, vaid koguvad hetkel mahtu. Sama käib ka Lauri kohta, kel põhirõhk kilomeetrite kogumisele suunatud.Sellegipoolest on põhjust oodata aega alla 22 minuti, hea õnnestumise korral ka isegi alla 21 minuti!

Margus Luik

Ise olen sellel aastal hallis käinud juba novembrist alates, läbides kord nädalas tempokalt 10 km. Spetsiifilist lõigutrenni olen teinud siiski vaid mõned korrad. Ka minu treeningute põhirõhk lasub hetkel mahu kogumisel. Veebruari keskpaigast on plaan hakata üha rohkem keskenduma kiirustreeningutele. 

Talvine ettevalmistus on toimunud lumel. Olusid arvestades, olen saanud korralikult harjutada. Kahjuks õnnestus veebruari alguses viirushaigus külge saada, seetõttu on mõned olulised kiirustreeningud tegemata jäänud. Loodan siiski, et olulist vormilangust haigestumine ei põhjustanud.

Täna hommikul ärgates, oli nohu tagasi ja pea uimane ning paks. Midagi head see ei tähenda, aga kuna kraadiklaas näitas 35,9, siis tulen starti.

Aeg üle 22 minuti ei pakuks mingit rahulolu!

Virgo Adusoo

Virgo treeningud on sujunud normaalselt, kuigi ka teda kimbutasid jaanuari lõpus haigused. Pronksmedali eest tuleb Adusool võitlema asuda Artjom Djatšukiga.

Artjom Djatšuk

Noormees on viimasel ajal usinasti treenima asunud. Jaanuari lõpus toimunud noorteklassi meistrivõistlustel sai ta väljaspool arvestust käies 5000 meetri ajaks 25.50, hiljuti trennis aga juba 24.45! Julgust püüda pronksmedalit annab ka tõik, et ühistreeningul läbisime hallis 10 km 51 minutiga, poiss pidas ilusti vastu! Võib arvata, et lahing pronksmedalile tuleb kõva! Kahjuks ei pääsenud ka Artjom päris terve nahaga- nädal enne starti niitis palavik mehe maha, loodetavasti suudab ta siiski õigeks ajaks terveks saada!

Kohtumiseni sisehallis!

No comments: