Tuesday, May 1, 2012

Kuldne trio karikavõistluste eel

Kaks nädalat on jäänud Venemaal Saranskis toimuvate Maailma Karikavõistluste alguseni. Eesti koondis on esindatud kõigil täiskasvanute distantsidel. Meil on välja panna kuldne trio- igal distantsil esindab Eestit vabariigi meister. Võistkonna esindajana sõidab kaasa Toomas Rosenberg.

Maarika Taukul võtab osa naiste 20 km distantsist. Märtsikuus läbitud edukas laager Tenerifel läks asja ette. 21. aprillil Birstonases 12 minutit isiklikku rekordit parandanud (läbi aegade 3. tulemus Eestis) Maarika on hetkel heas hoos! Loodetavasti õnnestub naiste esinumbril heas konkurentsis aega veelgi parandada!

Meeste 20 km esinumber Lauri Lelumees on samuti hoogu üles saamas. Klubide karikavõistlustel kehva tehnika tõttu diskvalifitseeritud Lelumees tegi järgmisel nädalavahetusel Birstonases vigade paranduse ja pääses ühe hoiatusega. Füüsiline vorm on Lauril lõigutrennide põhjal korralik, loodetavasti saavutab mees ka tehnilise kindluse ja näitab karikal väärikat tulemust!

Eesti 50 km meistrina võtan enda peale pikima distantsi. Peale veebruarikuist jalavigastust on treeningud läinud ülesmäge, mõningaid tagasilööke on esinenud kuid võtmetrennid olen ilusti tehtud saanud. Kahe viimase nädala sisse jäid 45 (5.55/km) ja 40 (5.53/km) km distantsid, lisaks sai tehtud kaks tõsist lõigutrenni:  5x2 ja 6x2 km. Suurt tähelepanu olen pööranud tehnikaharjutustele, selle tõestuseks võitsin Eesti klubide karikavõistlused puhaste paberitega. Nüüd jääb üle veel korralikult välja puhata ja jätkata tehnika- ning kergemate käigutreeningutega.

Delegatsiooni juht Toomas Rosenberg on endine käija ja praegune alarühma vanem. Kindlasti tulevad Toomase kogemused meile suureks abiks! Hea kui on kaasas keegi kes võistlusvälise bürokraatiaga tegelemise enda õlule võtab!






No comments: