Saturday, May 28, 2016

Värske isana Harku järve jooksul


Täna tegin esimese stardi uues rollis - 17. mail sai minust isa! Tunne on ülimalt õnnelik ja uhke! Sportliku poole pealt olen rahul, et parimad spordimeheaastad sai veedetud ainult endale elades. Hetkel ei suuda küll ette kujutada, kuidas on lapse kõrvalt võimalik tõsiselt sporti teha! Tippsportlastel peab olema väga suur ego, et jätta vastsündinu maha ja minna laagrisse. Eks edu ühes valdkonnas tuleb alati teise arvelt. Tõenäoliselt ei oleks mina seda suutnud, aga nagu öeldud, parimad spordimeheaastad sain elada vaid spordile, nüüd on aeg pühenduda järeltulija kasvatamisele.

Vaatamata vähesele uneajale, mis lapse kõrvalt tegutsedes paratamatu, ei ole võistlemiskihk mind jätnud. Seoses elu suursündmusega on treeningud küll tahaplaanile jäänud - viimase kahe nädala jooksul sai läbitud vaid pisut üle 40 kilomeetri. Ega väikemehe kasvatamine ning kolmel töökohal töötamine (ka nädalavahetuseti) ole sportlikus plaanis arengut tagav tegevus, aga nagu juba eelmistes postitustes mainisin, 36aastaselt spordis suuri sihte üldjuhul enam ei seata. Olen valdavas osas kõik võimetekohase saavutanud! 

Asja juurde tulles, täna siis 45. jooks ümber Harku järve. Otsustasin osaleda, kuna treenin sealkandis sagedasti. Meie korter jääb stardikoridorist täpselt 1 km kaugusele. Seega tõmbasin dressi selga ja jooksin soojenduseks võistluspaika. Saime väikevennaga kokku, tegime mõned kiirendused ja starti. Rada kulges valdavas enamuses asfaltil. Alustasin 105. positsioonilt ning asusin tasapisi vastaseid neelama. Tunne oli kogu 6,8 kilomeetrise distantsi vältel üldjoontes hea ning vaatamata sellele, et pole kunagi erialaseid jooksutreeninguid teinud, õnnestus enamikest osalejatest kiirem olla. Kokkuvõttes 31. koht 859 osaleja konkurentsis, ajaga 24.33,6.

Stardi eesmärk oli organism tühjaks tõmmata ja see sai täidetud. Plaan näeb nädalas ette kaks kõva treeningut. Esmaspäeval läbisin tempokalt käies 5 km 24.58ga, soovides teada oma hetkeseisu. Täna siis kiire jooksuots juurde. Loodetavasti saan nüüd uuesti hoo üles! Järgmine käimisvõistlus on alles 17. juulil, mil Kadriorg tervitab Eesti meistrivõistlustel osalevaid sportlaseid. Kavas on 10 000 meetrit. Seniks teen jõudumööda trenni ja ehk mahutan veel mõne rahvajooksu plaanidesse.

TULEMUSED 

No comments: