Monday, July 11, 2016

Hüvastijätt Kadrioruga


Sel nädalavahetusel Kadrioru staadionil toimuvad Eesti meistrivõistlused jäävad mulle viimasteks. Pikkade aastate vältel on esindusstaadioni ovaalil kogetud nii võidurõõmu kui kaotusekibedust. Minu esimene diskvalifitseerimine leidis aset 2004. aastal just siin. Olin nii pettunud, et unustasin Haapsalust bussiga kohale sõitnud ema ning läksin otse rajalt Lelumehega rahandusministeeriumi jõusaali rauda pumpama! Õnneks on olnud  ka rõõmsaid hetki, viimati 2012. aastal, mil perekonna silme all tihedas vihmasajus kuldse auraha võitsin.

Ettevalmistuse osas on ära tehtud hädavajalik miinimum. Üsna kiiresti sai selgeks, et kahekuuse lapse isana ei ole võimalik tõsist sporti teha. See olnuks võimalik vaid juhul kui kogu kasvatustöö naise õlule lükata. Õnneks pole mul vaja karjääri viimasel hooajal selliste dilemmadega tegeleda. 

Järeltulija on viimase kahe kuu jooksul pakkunud palju rõõmu, kuid magamist võimaldanud vaid 5-6 tundi ööpäevas ja sedagi katkendlikult. Pidevas unevõlas on jõudlus olnud väike. Nädalas kogunes keskeltläbi 50-60 käigukilomeetrit. Kuna aastatega on saavutatud mahukas aeroobne baas, olen põhirõhu pannud kiirustreeningutele. Eelmisel esmaspäeval läbisin  trennis 10 km 46.26ga, mis on oluliselt kiirem kui hooaja avavõistlustel Sillamäel, mil võitsin Eesti karikavõistlused 47.49ga. Milliseks kujuneb lõppresultaat meistrivõistlustel, sõltub eelkõige tehnilise ja füüsilise võimekuse ühendamise edukusest ning sellest kui väikese energiakuluga õnnestub läbi viia päev varem Võrtsjärve ääres toimuvad firma suvepäevad, kus täita päevajuhi roll. Igal juhul tahan end võistlusteks kokku võtta ja hetkeseisust maksimumi välja pigistada!

Kullakursil üritab jätkata tiitlikaitsja Lauri Lelumees, kel sellest hooajast ette näidata Rootsi väikelinnas Tibros käidud 45.42. Tema võitu võib väärata vaid äärmine ebaõnn või minu suur õnnestumine. Lauri on harjutanud 70-90 km nädalas, millest ühe päeva moodustas kiirustreening. Kuna tiitlikaitsjat noorte meistrivõistlustel startida ei lastud, kujunes võistluspaus Lauri sõnul väga pikaks. Seoses sellega puudub hetkevormist täpne ülevaade.

Ülejäänud käijate tase on esialgu veel kullavõiduks ebapiisav. Kahvatumat karva medalit noolib Euroopa noorte meistrivõistluste tõttu eemale jääva Ruslan Sergatšjovi asemel Virgo Adusoo, kelle hooaja mark mai lõpus käidud 50.09. Tartu mees on eesmärgiks seadnud hooaja tippmargi püstitamise, kõik muu on Adusoo sõnul läbikukkumine. Peale jaanipäeva läbi peetud haigus ei ole veel jalgadesse kergust tagasi toonud, kuid medalinõudleja loodab soovitud seisundi saavutada pühapäevaks.

Kirill Titov parandas juuni alguses Valmieras isiklikku rekordit, saades täiskasvanute Balti maavõistlusel ajaga 52.25,2 kolmanda koha. Ometi peab noormees medalivõiduks veel tõsiselt harjutama. Kohtumiseni Kadriorus!

No comments: