Sunday, July 13, 2014

Läänemaa lahtised meistrivõistlused

Täna korraldas Läänemaa Kergejõustikuklubi juba traditsiooniks saanud nelja ala lahtised võistlused.

Et vältida kuuma ilma, otsustati kiirkäimise võistlusega alustada hommikul kell 8.30. Tegelikkus osutus sootuks teistsuguseks. Puhus vinge idatuul ja sooja oli napilt 14 kraadi. Harjumatuks tegi selline temperatuuri langus võrreldes eelnevate päevadega. Kui meie vabariigi parimate käijate Lauri Lelumehe ja Margus Luige tulemustele võis selline ilmamuutus mõju avaldada, siis noortele mitte. Lauri ja Marguse 20 km ajad olid vastavalt 1:34.55 ja 1:34.56.

Mihhail Jutkini hoolealused jooksuklubist Tempo püstitasid kokku 4 maakonna C-klassi noorterekordit.
Sergei Sannikov käis 5 km ajaga 27.24. Anastasia Skatško parandas oma möödunud aastal püstitatud 10 km rekordit 8 sekundit, saades ajaks 58.57. Tema käimise vaheajad nii 3-s kui 5-s km on samuti C-klassi rekordid. Need ajad olid 17.25 ja 29.18.

Allikas: Lääne Elu/Endel Susi
Foto: Reimo Nebokat

Võistlust analüüsides tuleb tõdeda, et hetkeseisu silmas pidades esinesin üle ootuste hästi. Selleaastane ettevalmistus on kulgenud üle kivide ja kändude, põhjuseks erinevad elulised tagasilöögid, mis pole võimaldanud piisavalt treeningutele pühenduda. Lõigutreeningute põhjal prognoosisin aega 1:36/1:38 kanti. Peakonkurent Lauri Lelumeest  ei pidanud ma seekord isegi konkurendiks- lõigutreeningutel möödus ta minust kui postist. Kiirustreeningutel tundsin, et olen täiesti tühjaks pigistatud, jalgades puudus igasugune jõud ja kiirus. Seda üllatavam oli tõdemus, et suutsin võistlustel Laurile tõsist konkurentsi pakkuda. Minek oli hea ning ilma suuremate ärakukkumisteta. Vaheldumisi 500 meetri kaupa vedades, kaotasin Lelumehele lõpuks vaid sekundiga. Mootor töötas tõesti üllatavalt hästi, paraku polnud treenitus piisav väga hea resultaadi püüdmiseks, nii tuli kaotust isiklikule rekordile pea kuus minutit. Sellegipoolset tundsin, et olin end seekord ületanud ja kindlasti ka üllatanud! Piiripealsete tingimuste puhuks on organismis alati reservid olemas!

Austust tuleb avaldada ka veterankäijale Rein Sumbergile, kes lõpetas poodiumi 2:32.40ga. Tubli ja vapper mees!

Loomulikult lähevad suured tänusõnad peakorraldaja Endel Susile, vennale, isale-emale ning kõigile abilistele kes oma vabast ajast olid nõus laupäeva varahommikul metsas külmetama.

Nagu ikka, juhtus raja ääres ka koomilisi seiku. Seekord siis peakorraldaja Endel Susi käe läbi. Ei tea kas külmavõitu ilmast või mingil muul teadmata põhjusel tõrkus Endli stardipüstol. Läksime stardihõike taustal. Mõni minut hiljem katsetas Endel püssi uuesti. Hiilinud kahe naiskohtuniku seljataha, vajutas treener päästikut. Käis kõva pauk mis prouad hirmust kiljatama panid. Olime selleks hetkeks juba rajal, kuid treenerit tundes julgen väita, et selline reaktsioon tõi talle kindlasti laia naeratuse näole.

No comments: