Wednesday, July 30, 2014

Kes keda Kadriorus?

Pühapäeval kell 9.30 antakse Kadrioru staadionil start meeste 20 000 ja naiste 10 000 meetri käimise Eesti meistrivõistlustele.

Meeste seas on kullapretendente vaid üks. Lauri Lelumees on hetkel teistest peajagu üle. Kuigi mehe vorm pole kaugeltki nii hea kui möödunud aastal on ta ometi suurfavoriit. Läänemaa lahtistel meistrivõistlustel kaotasin Laurile 20 km-s küll vaid ühe sekundiga (aeg 1:34.56), sellest ei maksa aga teha liiga kaugeleulatuvaid järeldusi. Minu keskmine tase lühematel distantsidel on hetkel Lelumehest oluliselt nõrgem.

Endale suuri pingeid peale ei pane. Sellel hooajal olen saanud erinevate tagasilöökide tõttu vähe treenida. See ei tähenda, et oleksin treeningutest sootuks loobunud. Olen regulaarselt harjutanud, kuid mahud ja intensiivsused on olnud tagasihoidlikud. Loodan vormi jõuda sügiseks ning teha oma põhialal 50 km-s korralik tulemus. Kus võistelda ning kust leida raha on esialgu lahtine.

Kolmas suurfavoriit medalile on Sillamäe mees Ainar Veskus. Noormees on sellel aastal vähe võistelnud. Viimane start oli mai keskpaigas toimunud Bruno Junki memoriaalil, kus 10. koha 10 000 meetris andis aeg 50.20,4. Veskuse hetkevormi kohta andmed puuduvad. Kindlasti on ta konditsioonis mis lubab võidelda medali eest.

Stardijoonele rivistuvad ka kaks noort debütanti. Ruslan Sergatšov on võistluste must hobune, kes võib hea õnnestumise korral püüda pronksmedalit. Noor käija on viimastel aastatel hoogsalt arenenud ning selles eas on rekordiparandused reeglina suured. Rakveres toimunud Eesti noorsooklassi meistrivõistlustel ületas Sergatšov kümme aastat vana B-klassi noorterekordi, saades 5000 meetri distantsil ajaks 23.38,6.

Kirill Titov on viisikust kindlasti kõige vähemkogenum. Medal oleks antud hetkel veel liiga suur unistust. Poisile on võistlus kogemuste hankimise kohaks.

Naiste konkurentsis on Sillamäe tüdrukud hetkel konkurentidest veenvalt üle. Tiitlikaitsja Angela Mandel võitis kaks nädalat tagasi täiskavanute Balti maavõistlusel kõigest 14-aastasena kolmanda koha. Tema 5000 meetri B-klassi tipptulemus (25.40,08) jääb Eesti kõigi aegade edetabelis alla vaid Jekaterina Jutkinale. 

Hõbemedal peaks vähemasti paberil kuuluma Mandeli klubikaaslasele Anastassija Ponomarenkole. Ka tema parandas Balti matšil tublisti isiklikku tippmarki ja on kindlasti väga heas vormis. Ülejäänud viis tüdrukut võitlevad pronksmedali eest. Suurimad võimalused selleks on Eesti käimise isa Endel Susi arvates Kohtla-Järve neiul Anna Tipukinal. Eraldi äramärkimist väärib 39-aastane Anneli Aru, kes pikalt alale truuks jäänuna on endiselt valmis noortele tüdrukutele konkurentsi pakkuma.

Kohtumiseni Kadriorus!

No comments: