Wednesday, February 12, 2014

Mis tehtud, mis teoksil?

Talvine ettevalmistusperiood on Eesti käijatel sujunud üle kivide ja kändude. Laagris olen saanud käia vaid mina ja sedagi kõigest seitse päeva oma rahakoti peal. Tõsi, kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupilt sain 100 eurot toetust, aga see oli pigem sümboolne tugi.

15. märtsil läheme Lelumehega kaheks nädalaks Maltale, eesmärgiga teha mõned hädapärased treeningud lumeta keskkonnas. Võrreldes jooksjate võimalustega on see muidugi naeruväärne!

Kuna kergejõustikuliit ei raatsinud isegi ühte sportlast maikuus toimuvatele Maailma Karikavõistlustele saata on esimene suurema kaliibriga mõõduvõtt alles juuni keskpaigas toimuv käimisfestival Alytuses (LTU).

Lauri Lelumees on talviti pannud põhirõhu suusatamisele. "Pole mõtet tingimustele vastu töötada," nagu ta öelda armastab. Lisaks veel mõned linditreeningud töö juures lõunapausi kasutades ning paar jooksuotsa peale. Niimoodi koormuseid kombineerides, üritab Lauri läbi talve kevadeni välja venitada. Kui lumi läinud, siis on lootust ka rohkem käigutreeninguid tegema hakata.

Virgo Adusoo oli novembist jaanuari keskpaigani haige ja alustas alles hiljuti taas treeningutega. Kiirust on hetkel vähe tehtud, alustada tuleb põhja ladumisega. Vaatamata sellele on Virgo kindlasti Eesti sisemeistrivõistluste stardis.

Ainar Veskusega pole viimasel ajal kontakti olnud. Tema treenerilt kuulsin, et noormees üritab töö ja pere kõrvalt ikka harjutada, aga see on raskevõitu. Kas ja mis seisus Ainar meistrivõistlustele tuleb on esialgu teadmata.

Ruslan Sergatšov on juba sisehooajal näidanud väga head minekut, püstitades jaanuaris toimunud vanuseklasside meistrivõistlustel uue B-klassi rekordi 3000 meetri distantsil. 35-aastat vana Eesti rekord sai purustatud, uued numbrid on 14.42,45. Kuna noormees on vaid 13-aastane, taotletakse talle eriluba meistrivõistlustel osalemiseks. Lähipäevil selgub, kas näeme andekat poissi meestega mõõtu võtmas või mitte.

Artjom Djatsuk on võistluskäimisega praeguseks lõpetanud. Noormees astus ülikooli ja õpingute kõrvalt polevat aega treenida. Väike lootus püsib, et Djatsuk pöördub käimisradadele tagasi suvehooajal.

Naiste tegemistest puudub kahjuks igasugune ülevaade. Esinumber Maarika Taukul sai mõni nädal tagasi teistkordselt emaks ja niipea (kui üldse) käimisradadele ei naase. Altpoolt on tulemas küll järelkasvu, kuid Anastasija Skatško ja Anastassija Ponomarenko on veel liiga noored, et mingeid prognoose teha.

Selline on Eesti käimise hetkeseis enne algavaid sisemeistrivõistluseid. Igaüks nokitseb omal käel ning isikliku rahakoti peal.

No comments: