Tuesday, July 23, 2013

Meistrivõistluste eel...

Pühapäeval selgitatakse Kadrioru staadionil välja Eesti käimismeistrid 10 000 ja 20 000 meetri distantsil. Osavõtt meistrivõistlustest jääb seekord napiks- stardiprotokollis on neli naist ja viis meest!

Kuna tiitlikaitsja Maarika Taukulit esikohta kaitsmas pole, konkureerivad 10 000 meetri distantsil kuldmedalile Margarita Kozlova, Anastasia Ponomarenko ja Anna Kukankova. Anneli Aru on küll ülikogenud sportlane, aga noorte neidude kiirus tundub olevat juba nii hea, et medali võitmine kipub raskeks minema. Suurimad võimalused esmakordselt meistriks tulla näivad olevat Kozloval, kuid ka Ponomarenko šansid ei ole olematud.

Meeste 20 000 meetri distantsil on konkurents pisut tihedam. Peafavoriidina stardib ülikogenud 35-aastane Lauri Lelumees, kes sel aastal tõusnud väga heasse vormi ning saavutanud tehnilise kindluse. Viimasel etteastel enne meistrikaid, läbis Lauri Alytuses 20 km 1:31,43ga, mis on mehe parim tulemus väljaspool kodukamarat. Koos lõigutrenni tehes, oli Lelumehe minek võimas!

Ise olen viimased kuus nädalat saanud samuti korralikult harjutada ja loodan näidata head aega. Tiitlikaitsjana üritan kindlasti kasvõi natukenegi Lauri võidukäiku raskendada.

Juuli alguses tegin 50 km meistrivõistlusi silmas pidades kaks pikka otsa (35 ja 40 km), kiirust lihvisin koos Lelumehega, paugutadest nädalast-nädalasse 5x2, 6x2 ja 7x2 km.

Möödundaastase hõbemedaliomanikuna asetab jala stardijoonele Virgo Adusoo, kes kindlasti soovib ka sellelt jõukatsumiselt autasuga lahkuda. Selleks on tal vaja alistada edukat come-back-i tegev Ainar Veskus.

Ainar on viimasel ajal uuesti harjutama hakanud, treenides töö kõrvalt neljal päeval nädalas. Loodetavasti on noormees tõusnud vormi, mis lubaks üritada isiklikku rekordit! Nädal tagasi Valmieras toimunud Balti matšil käis Ainar 10 000 meetrit 48 minuti sisse.

Artjom Djatšuk sai juunis töö tõttu vähe treenida, aga juulikuus lubas usinam olla. Saame näha, kas lubadusest on kinni peetud! Nende ridade kirjutamise ajal, rassib Artjom vanemate suvilas läbisegi tööd ja trenni tehes.

Kohti ei hakka siinkohal targu prognoosima, sest käimises võib liider vahetuda ka lõpusirgel...

Naised alustavad kell 13.45, mehed jätkavad 15.00.

Kohtumiseni Kadriorus!

No comments: