Sunday, July 28, 2013

Eesti mesitrivõistlused

Täna toimusid Kadrioru staadionil Eesti kergejõustiku meistrivõistlused. Teise päeva avaalana olid kavas käimisdistantsid.

Kuuma ilma trotsides, rivistusid kõigepealt stardijoonele naised 10 000 meetri käijad. Tõele au andes, olid pooled neljast startinust veel tüdrukuohtu.

Liidriohjad haaras kohe algusest Margarita Kozlova Sillamäe Kalevist, liikudes paarisrakendina klubikaaslase Anastassija Ponomarenkoga. Veidi maad tagapool järgnesid samuti koostööd tegevad Anna Kukankova KJK Atleetikast ja Anneli Aru Läänemaa KJK-st. Kuigi distantsi keskel oli kohtades ja omavahelises paremusjärjestuses väikeseid muutuseid, lõpetati sarnases järjestuses alustatuga.

Oma esimese täiskasvanute meistritiitli võitnud Margarita Kozlova võiduaeg oli 1:02.43,16, hõbeda saanud Ponomarenko kattis 10 000 meetrit 1:02.48,69ga. Pronksile tulnud Kukankova läbis võistlusmaa 1:03.11,24ga. Veteransportlane Anneli Aru lõpetas neljandana ajaga 1:03.56,69. 

Võib öelda, et oli suhteliselt tasavägine heitlus, mille tase tiitlikaitsja Maarika Taukuli eemalejäämise tõttu ei olnud just kõige kõrgem, aga tüdrukud on veel noored ja usina treenimise korral on tugevad tulemused tulevikus kindlasti võimalikud!

Meeste  20 000 meetris haaras koheselt liidriohjad Lauri Lelumees (Bruno Junk Käimisklubi), jäädes juhtpositsioonile distantsi lõpuni, korvates möödunudaastase diskvalifitseerimise meistritiitliga. Lauri sõnul olid tingimused rasked. See väljendus ka lõppresultaadis-meister läbis 50 staadioniringi 1:38.35,99ga. Lelumehe sõnul jäi sisse ka pisukene varu-mitme ringiga juhtides ning rekordgraafikust maas olles, ei suutnud mees kõike välja panna. Nagu sel hooajal tavaks, tegi Lauri tehnilise poole pealt taas ilusa etteaste, piirdudes vaid ühe märkusega. Ühtlasi oli Lelumees kogu võistluspäeva vanim Eesti meister!

Ise liikusin Lelumehest 50-60 meetri kaugusel, vedades kaasas Ainar Veskust. Paraku lõppes võistlus minu jaoks üsna kiirelt. Sain käia vaid 30 minutit kui tuli kolme hoiatuse tõttu rajalt lahkuda. Ei tea, kas tegemist oli kokkusattumusega või oli mu tehnika just sel momendil kõige kehvem, kuid korjasin kaks hoiatust ühe ringiga, just samal hetkel, mil reporter Timo Tarve mikrofoni kaudu teada andis, et medali võitmise korral saab minust meistrivõistluste  ajaloo edukaim käija. Tahaks siiski uskuda, et tegu oli minu kehvapoolse tehnika, mitte kohtunike vandenõuga, mida paljud publiku seast tõenäoliseks pidasid. Vandenõuteooriaid võib välja mõelda igasuguseid, lõppkokkuvõttes tuleb ikkagi vaadata peeglisse ja tõdeda, et kuigi kogu jõust üritades, ei suutnud ma seekord kohtunike silmis määrustepäraselt liikuda.

Minu tuules käinud Ainar Veskus Sillamäe Kalevist sai aga tänu sellele Virgo  Adusoo (EMÜ SK) ees soliidse edumaa. Vaatamata asjaolule, et Virgo liikus lõpuosas tunduvalt kiiremini, suutis Veskus siiski vahet hoida, lõpetades teise koha ja 1:47.03,81ga.

Möödundaastasele hõbemedalimehele Adusoole tagas pronksmedali 1:47,21,74. Kuna Ainar oli lõpukilomeetritel täiesti tühi, pääses ta Virgo käest tõenäoliselt üle noatera!

Neljandana lõpetas teine Sillamäe-Kalevi esindaja Artjom Djatšuk, saades kirja isiklikku rekordit tähistava aja 1:49.08,42.

Õnne-austust võitjatele! Suur tänu toetajatele- Ija, ema, isa, Lauri, Reelika ja Tarmo, kes kõik spetsiaalselt minu pärast Tallinna sõitsid. Väga kurb, et valmistasin Teile pettumuse, järgmine kord teen paremini!

Minu jaoks oli tulemus pettumus, aga pikemas perspektiivis tegi see veelgi näljasemaks. Iga ebaõnnestumine on hea õppetund, muutes üha tugevamaks. Allpool on video, mida soovitan kõigil sõna-sõnalt lõpuni kuulata!







No comments: