Friday, January 23, 2009

50 km- masohistlik nauding

Kogu su keha on täis teravat valu, kopsudes põletab, higi voolab ojadena, pea käib ringi ja pilk on udune. Su peas keerlevad katkestamise mõtted, soov alla anda, aga sa jätkad, sind motiveerivad kuum saun, pehme voodi, eneseteostus ja võiduvõimalus.

See on neli tundi valu, piiride ületamist ja vaimset võitlust iseenda ning vastastega. Eelkõige just iseendaga. Keha karjub valust - lõpeta, vaimu abil sunnid end jätkama ja lisad veelgi tempot. Sellel hetkel ei huvita sind, millised on tagajärjed, saabugu või surm, sina lähed lõpuni!

See ei ole nauding, vaid eelmäng. Igatsetud naudinguhetked algavad mõni aeg peale lõpujoone ületamist.

Esialgu ei toimu midagi, sa oled täiesti tühi, nõrkemas ja näljane. Sa ei saa liigutada, sest selgroog valutab kaheksast kohast ja jalad oleks justkui halvatud, aga sa kannatad selle ära, sest see on osa naudingu saavutamise protsessist. Ilma kannatusteta ei ole nautimine võimalik!

Nauding ja rõõm jõuavad kohale mõne aja pärast, mil keha on eluks vajalikud ressursid taastanud ja sa hakkad hoomama oma saavutuse suurust.

Sõprade ja võistluskaaslastega sauanalaval istudes, tunned, et päev on täie ette läinud, oled ennast ületanud ja üht-teist nii endale kui teistele tõestanud.


Sa ei oska ette kujutada täiuslikumat ja produktiivsemat päeva, sest oled selle päeva nimel elanud ja treeninud kogu aasta. Nüüd on aastapikkune töö tulemuseks vormunud ja sa oled nii õnnelik! Nii õnnelik ja nii väsinud!


Sind ootab su pehme voodi ja pärastlõunane päike viib sind unedemaale.



Kannatamatult kevadet oodates...


Alati Teie,


Margus

No comments: