Monday, September 22, 2008

Kuldne sügis!

20. septembri varahommik oli ilus ja päikesepaisteline. Sooja 11 kraadi ringis, linnud siristasid raja servas, nagu oleks tegemist varakevadega. Selliselt algas laupäeva hommik Haapsalus Paralepa terviserajal sportlastele, kes olid tulnud selgitama Eesti meistrit pikkadel käimidistantsidel.

Kuna parem põlv oli viimastel nädalatel jälle endast märku andma hakanud, seadsin peaeesmärgiks tiitli kaitsmise. Isiklik rekord oleks tähendanud erilist kordaminekut, arvestades tõsiasjaga, et sellel hooajal polnud ma esmakordselt oma karjääri jooksul püstitanud mitte ühtegi isiklikku rekordit.


Alustasin ettevaatlikult, võttes eeskujuks möödunud aastal Jurmalas käidud rekordigraafiku. Esimesed 4 kilomeetrit läbisime koos Lelumehega, seejärel liikusin edasi üksi. Lelumehe vorm polnud kiita, põhjuseks arvatavasti kuskil külge saadud viirus.


Kontrollisin võistlust ja läbisin kilomeetreid 5.07-5.10ga. Kohati tuli ennast vägisi tagasi hoida. Kõik sujus ilusti, kuni 36. kilomeetri kandis tabas mind hetkeline nõrkushoog. Sellest piisas, et unistused isiklikust rekordist maha matta. Kui selline hoog sind tabab, tuleb see lihtsalt ära kannatada, hiljem läheb enesetunne reeglina paremaks.


Liikusin edasi, ning peagi läkski enesetunne taas paremaks. Viimased 10 kilomeetrit läbisin enesekindlalt ja jõuliselt. Tunne oli hea, ainult, et vahepeal pilve taha varjunud päike oli ilma jahedamaks muutnud ja lihased hakkasid kangeks tõmbuma. Vaatamata sellele, suutsin lõpus tempot veelgi lisada, võttes oma kuuenda järjestikuse meistritiitli sel distantsil, rohkemat pole Eestis keegi varem suutnud!


Et olümpiakogemusega lõunanaaber Janevics peale 30.ndat kilomeetrit katkestas, kuulus mulle ka Balti karika üldvõit, koos 100 eurose auhinnafondiga.


Eesti meistrivõistluste arvestuses saavutas Lauri Lelumees teise koha, kolmas oli 63-aastane vanameister Kalju Niidussaar.Naistest võidutses 20 km distantsil Jekaterina Jutkina.


Lõpptulemus 4:25,24 oli minu paremuselt teine aeg, jäädes möödunud aastal Jurmalas püstitatud isiklikule rekordile (4:18,36) siiski tublisti alla.


Arvesteades aga suhteliselt külma ilma ja hetkevormi, oli kindlasti tegemist minupoolse maksimumiga!


See oli ühtlasi ka hooaja viimane võistlus. Nüüd keskendun põlve ravimisele ja naudin pisut puhkust.

No comments: