Monday, July 9, 2012

Rekord!

8.juulil peeti Paralepas vihmasajus Läänemaa Kergejõustikuklubi lahtised meistrivõistlused. Kahjuks jäid paljud käijad jõuproovist eemale. Nii juhtuski, et sportlasi oli stardijoonel vähem kui raja kõrval kohtunikke.

Siinkohal tahan edastada suured tänusõnad Endel Susile, et ta ulatas abikäe, võimaldamaks head vormi realiseerida! Suur tänu kuulub ka kõigile kohtunikele, kes vihma ja sääski trotsides vapralt vastu pidasid! Väga tänulik olen isale, emale ja vanaemale, kes mind raja kõrval utsitasid ja Ijale, kellele mõeldes raskel hetkel abi sain!

Stardis olime niisiis kolmekesi- mina, Lauri Lelumees ja Anneli Aru. Annelile eriline austus, et ta ainukesena naiste lippu kõrgel hoidis ja võttis vaevaks Lauknast kohale sõita!

Püssipaugu kaikudes hakkasime Lelumehega kohe uhama. Kuna möödunud päeva paduvimast olid kurvid märjad ja libedad. Pidi olema väga hoolas, et jalgele jääda.

Esimesed kakasteist kilomeetrit liikusin Lelumehega ühes rütmis, siis rebis Lauri pisut ette. Vahelduva eduga püsis vahe 40-50 meetri ringis. Pool maad katsime vastavalt 44.23 ja 44.27ga.

Raskeim hetk saabus 13.-14. kilomeetril, kuid vahe Lelumehega ei suurenenud palju.Samas ka ei vähenenud. Nägin, kuidas Lauri aeg-ajal üle õla vaadates olukorda kontrollis.

Neli kilomeetrit enne lõppu sain uue hingamise ja hakkasin vahet Lelumehega vähendama. Lauri tunnistas hiljem, et minu lähenemine sundis tedagi rohkem kokku võtma. Minu viimased neli kilomeetrit olid tema omadest kiiremad, ometigi kontrollis Lauri olukorda ja 40-50 m vahe säilis lõpujooneni.

Lelumehel jäi isiklikust rekordist puudu vaid 5 sekundit! Võiduajaks fikseeriti 1:28.48. Ometi oli ta tulemusega rahul- viimasel ajal on suured elumuutused täie jõuga treenimist takistanud!

Minu parandasin oma 2010. aastal püstitatud isiklikku tippmarki 37 sekuniga, saades lõppajaks kõigi aegade 7. tulemuse 1:29.00. Käisin mõlemad pooled peaaegu võrdselt: 44.27/ 44.33. Ühtlane tempo ja lõpuni kestmine annavad tunnistust heast kiiruslikust vormist! Natuke jääb kripeldama, et rekord ei nihkunud uude minutisse- üks sekund on ikka pagana nöök küll! Rekord ringide kaupa: 8.56/8.58/8.53/8.48/8.50/8.58/9.03/8.53/8.52/8.46.

Samas tuleb tunnistada, et tegemist oli siiki suure õnnestumisega. Alates 23. jaanuarist pole ma saanud päevagi treenida ilma valuta-vaheldumisi tekitasid probleeme põlved, seejärel olin 5 päeva audis abaluu-aluse närvipõletikuga (nüüd, 3 nädalat hiljem, pole valu endiselt täielikult taandunud!). Nii mõndeki võtmetreeningud on seetõttu jäänud tegemata. Mind päästsid viimased 2  võistluseelset nädalat, mil sain koduses Haapsalus ja Stroomi rannas väga kvaliteetselt harjutada!

Hetkel valitseb suur kergendus ja vahepeal kõikuma löönud eneseusk on taastatud! Järgmise sihina võtan eesmärgiks 18. ja 19. augustil Kadriorus toimuvad Eesti meistrivõistlused!

No comments: