Thursday, April 19, 2012

Kulda ja karda klubide karikavõistlustelt ehk pääsemine puhaste paberitega



14. aprilli Narva võttis meid vastu hoovihma, tugeva tuule ja 5 soojakraadiga. Mitte kõige kaunim kevadetervitus!

Piirilinna visiidi põhjuseks oli klubide karikavõistlused. Kohale oli tulnud väärikas kaader. Lisaks käimiskohtunikele, austasid meid oma kohalolekuga Randarude kohtunikedünastia kolm põlvkonda ühes super-reporter Timo Tarvega.

Karmis ja külmas tuules riietusime lahti ja tuiskasime rajale. Lelumees lükkas kohe gaasi põhja ja oli kahe ringiga läinud. Vigastusest tingitud 2-nädalane treeningpaus ja sellele järgnenud hoo ülesvõtmise faas olid kiirusele oma jälje jätnud. Loobusin Lauri püüdmisest ja liikusin edasi omas tempos.

Poole maa peal polnud mul veel ühtegi hoiatust, võtsin nõuks puhaste paberitega lõpetada. Raja läbimine ühegi hoiatuseta oleks andnud enne Maailma Karikavõistluseid kõvasti enesekindlust.
Hoidsin mõõdukat tempot, et suudaksin tehnikat kontrollida. Liigseid riske võtmata, kulgesin enesekindlalt edasi. Kõik konkurendid peale Lauri olid pikalt maas, Lelumees omakorda 300 meetrit ees.

Lõpp oli aga dramaatiline- kohe alguses kaks hoiatust korjanud liider oli sunnitud vanemkohtuniku otsusega lõpusirgel rajalt lahkuma! Nii jäi mul viimasel ringil vaid võit vormistada.


Võidust enamgi tundsin rõõmu puhaste paberite üle! Üle pika aja pidasid karmid stiilikohtunikud mu liikumisviisi määrustepäraseks! Olin viimastel nädalatel tehnikale erilist rõhku pannud, tehes üle päeva kilomeetriseid drille. Nähtud vaev tasus ära! Sellegipoolest tuleb veel kõvasti vaeva näha, et tehnika kinnistuks ja liigutused muutuksid pingevabaks ning automaatseks. Oluline on starti minnes keskenduda sooritusele, tehnika peab tulema automaatselt!

Lelumehel seisab järgmisel nädalavahetusel ees uus võistlus. Lõuna-Leedus on plaanis 20 km. See on Laurile viimane tuleproov enne starti Maailma Karikavõistlustel. Kuna tehnika on hetkel ebakindel, tuleb loetud nädalate jooksul suurt rõhku panna tehnikaharjutustele.

Naiste 5000m käimises tuli karikavõitjaks nooruke Birgit Ruisu. Neiu võiduajaks märgiti 30.47,8. Meie parim naiskäija Maarika Taukul ei saanud töökohustuste tõttu startida. Samuti Maailma Karikavõistlusteks valmistuv Maarika teeb avastardi järgmisel nädalavahetusel Birstonases.

Lõpuprotokollid leiate siit


No comments: