Sunday, February 12, 2012

Sissejuhatus sisemeistrivõistlusteks

Järgmisel nädalavahetusel leiavad Tartus aset järjekordsed Eesti sisemeistrivõistlused. Käimine on kavas pühapäeva hommikul. Naised alustavad 12.00 3000 meetri distantsiga, mehed läbivad kell 12.40 5000 m.


Peafavoriit võidule on naistest Maarika Taukul. Vahepeal muret teinud tervis on nüüd korras ja harjutatud piisavalt. Maarika läheb püüdma isiklikku rekordit!


Hõbemedal võiks tippmarkide põhjal kuuluda Kaidi Korile, kuid noorte meistrivõistlustel näitas temast kiiremat aega 9 aastat noorem Anastasija Skatsko. Juhul kui noor piiga ka Tatus stardib, tuleb hõbemedalile põnev võitlus!


Meeste 5000 meetri distantsil on suurfavoriit 9-kordne sisemeister Lauri Lelumees, kes viimased kuus aastat püsinud sellel võistlusmaal võitmatuna. Mina olen sisetiitli võitnud neljal korral, viimati 2005. aastal. Niisama ma Laurile kulda kaela riputada ei luba!


Oleme mõlemad pannud rõhu välishooajale ja hetkel käib mahu kogumine, erilisi kiirustreeninguid teinud ei ole. Mõlemad lähme võistlustulle aeroobsete treeningute foonilt.


Pronksi võtab tõenäoliselt sügisel 50 km meistrivõistlustel hõbeda teeninud Virgo Adusoo. Noore isana on tal tulnud aega jagada lapse, töö ja treeningute vahel. Näis, mis vormi on mees end sisehooajaks viia suutnud.


Paberi peal on medalid üsna selgelt jaotunud, samas mängib käimises suurt rolli tehnika, mis võib kogu paremusjärjestuse peapeale pöörata ja lõpptulemuse osas suuri üllatusi valmistada. Sportlase jaoks on see miinus, publiku seisukohalt aga suur pluss, lisades mõõduvõtmisse paraja koguse draamat ja ettearvamatust!


Kogu tõde selgub 19. veebruaril Tartus!

No comments: