Friday, November 25, 2011

Lauri Luige läbimurre!

12. novembril Valga mardijooksul astus vend Lauri sammukese jooksumehe karjääris edasi. Parlamentääride maailmameister võttis korralikus konkurentsis kolmanda koha. Kodumaa pinnal on Lauri võitnud jooksuvõistluse Haapsalus, väljaspool sünnilinna polnud aga senini kolme parema sekka mahtunud.

Kokku startis 16 km distantsile 20 jooksusõpra, mina nende hulgas. Olin kaks nädalat tagasi uut hooaega alustanud ja võistlusmõtteid peas polnud. Kui aga Lauri mind kaasa kutsus, pidasin oluliseks seltskonna mõttes startida. Minu jaoks oli tegu uue kogemusega, sest jooksuvõistlustel kui ka trennis polnud varem nii pikka maad läbinud. Reeglina kasutan jooksu vaid taastava treeninguna 10-12 km ulatuses. Ühe erandina läbisin 2010. aasta Istanbuli laagris 30 km.


Jooks näitas, et mootor on hea, aga jalad ei tahtnud kuidagi tahtele järele jõuda! Mägine ja pikk distants panid lihastele paraja paugu, nii et paar päeva peale mõõduvõttu sai korralikult longatud! Lõpetasin 7. kohaga, ajaks märgiti 1:01.17. Minu jaoks harjumatu liigutus, aga hea ärritaja tuimade mahutreeningute vahele.

Lauri seevastu kuulus kogu jooksu juhtpunti. Teadsin, et väikevend on heas vormis ja läheb püüdma kõrget kohta. Mees oli korralikult harjutanud. Nädal enne võistlusi Küprosel töövisiidil viibides, jõudis ta suvises soojuses töökohtumiste kõrvalt veel 101 km lipata!

Jooksu võitis 54.26-ga profisportlane Kaur Kivistik, teise koha võttis võimsa lõpu teinud Raivo Alla (57.40) ja kolmandana lõpetas loo kangelane Lauri 57.55-ga! Kirsina tordi peal õnnestus alistada tippspordiga lõpparve teinud ja septembrist kehalise kasvatuse õpetajana tööd alustanud jooksulegend Pavel Loskutov (58.02).



Pärast võistlust saunalaval istudes tunnistas Pavel, et pidas Laurit peagrupi nõrgimaks lüliks, lootes teda vaatamata vähestele harjutuskordadele lõpuga võita. Lauri aga osutas visa vastupanu ja raputas jooksulegendi lõpukilomeetritel kandadelt. Edaspidi tuleb aga kõvasti vaeva näha, sest Loskutov lubas tööinimese eluga harjuda ja siis uuesti tõsisemalt treenima hakata!

Nüüd on mehel medalimaitse suus ja loodetavasti tuleb järgmisel hooajal lisa!

Laurile pöialt hoides...

Alati Teie

Margus

No comments: