Monday, July 13, 2009

Hõbedased eestikad...

11. juulil toimusid Tabiveres Eesti maantekäimise meistrivõistlused. Päev varem peeti Tabivere keskkoolis kiirkäimisalane seminar, minul paluti rääkida ala tehnikast. See pani võistlusele lisapinge, oleks olnud väga piinlik kui mees, kes päev varem pajatab kõigile tehnika olulisusest, halva tehnika tõttu maha võetakse! Etterutates võib öelda, et seda siiski ei juhtunud.

Võistlustele eelnenud ööl magasin rahutult, ju oli selles süüdi ka Äksi motelli suitsune numbrituba ja lärmakad naabrid.




Võistlushommik oli päikesepaisteline ja lämbe, sooja 22 kraadi ringis. Lõigutreeningute põhjal teadsin, et 20 km läbimiseks kulub seekord 1:35, seega esikohast unistada polnud reaalne. Sellegi poolest plaanisin nii kaua kui võimalik Lelumehest hammastega kinni hoida.


Stardipaugu kõlades tormas ette nooruke Ainar Veskus, kes üritas 10nes kilomeetris püüda noorte MM-normi, liiga kiire algus tõmbas sellele üritusele kriipsu peale. Vahepeal oksendades, võitles Ainar vapralt lõpuni, läbides ka 20 km distantsi ja võttes meistrivõistluste pronksmedali.


Samal ajal võitlesime Lelumehega kulla eest. Juba alguses sai selgeks, et Lauri vorm pole kiita. Ta tegi paar ebaõnnestunud lahtirebimiskatset, 10ne kilomeetri juures suurenes vahe korraks 15-meetri peale, kuid sõelusin selle kohe kinni ja ülejäänud distantsi dikteerisin tempot mina.


Siiski, nagu ka pildilt näha, ootas Lelumees minu selja taga oma võimalust, kontrollides kindlalt olukorda.


Viimasele ringile läksime kõrvuti, käis kassi-hiire mäng, tempo langes oluliselt ja sinna jäi ka minu 1:35-e plaan. Tedasin, et lõpuga Laurile vastu ei saa, seega üritasin rünnata viimasel tõusul. Lelumehel oli aga jõudu rohkem ja ta vastas omakorda otsustava spurdiga, mille oli algselt plaaninud lõpusirge jaoks. Sealt saavutatud vahe püsis viimased 300 meetrit ja finisijoone ületasin Laurist (1:35.59) paari sekundi võrra tagapool, ajaga 1:36.06.


Kuum ilm, suur õhuniiskus ja mägine rada jätsid tulemustele oma jälje, sellegi poolest püstitasin hooaja tippmargi. Peale jaanuaris tehtud operatsiooni olen igal võistlusel aega parandanud, mis annab lootust oktoobris toimuvatel 50 km meistrivõistlustel püüda Eesti rekordit tähistavat seitsmendat järjestikust meistritiitlit.


Naiste tase jäi seekord madalaks, 10ne km distantsil võidutses narvalanna Svetlana Gribkova, ajaga 1:00.40.


Üldjoontes olen õigel teel ja liigun tagasi tipu suunas, sügisel tahaks hooaja lõpetada isikliku rekordiga!


Kõike kaunist!


Alati Teie,


Margus


No comments: