Tuesday, August 13, 2013

Eesti võistluskäijate hooajalõpp

Peale juuli lõpus toimunud Eesti staadionikäimise meistrivõistluseid, laiutab kohalikus võistluskalendris 1,5 kuu pikkune auk. Kahju, et keegi peale Toomas Rosenbergi ja Endel Susi pole võimelised (või piisavalt motiveeritud?) ühtegi jõukatsumist korraldama! Kuna kellegil meie tippudest pole rahalisi võimalusi välismaal võistlemiseks, tuleb kannatlikult oodata 14. septembrit, mil osa paremikust stardib Tukumsis (LAT) LAT-LTU-EST-FIN-SWE-NOR-DEN maavõistlusel, kus meestel kavas 20 ja naistel 10 km. 

Kindlasti on stardis meie esinumber Lauri Lelumees, kes aga tippvormi selleks ajaks enam tõenäoliselt ei ajasta. Juulikuine supervorm jäi võistluste puudumise tõttu realiseerimata, seetõttu keskendub Lauri hoopis maratonijooksule, üritades 8. septembril SEB Tallinna Maratonil isiklikku rekordit. Käimise seisukohast on sellest tuline kahju, aga mis sa teed kui sobilikke võistlusi pole raha puudusel kuskilt võtta! 

Ka Ainar Veskus ja Artjom Djatšuk tegelevad hetkel jooksmisega, osaledes Narvas toimunud Eesti poolmaratoni meistrivõistlustel. Vähemalt ühte neist sooviks näha Tukumsis Eestit esindamas . Kas aga ja kumba neist, on hetkel küsimärgi all, sest mõlemad valmistuvad kaks nädalat hiljem peetavateks Eesti 50 km meistrivõistlusteks. Hetkel ei ole veel teada, kas mehed riskivad 2 nädalat enne kurnavat 50 km distantsi end 20 km-s proovile panna. Sama käib ka Virgo Adusoo kohta, kes soovib kindlasti oma 50 km marki parandada, tema otsus koondisega liitumise osas on samuti veel teadmata.

Mina keskendun kindlalt 50 km meistrivõistlustele ja 2 nädalat enne starti riske 20 km-s võistlustulle asuda ei võta. Oleks võistlus kasvõi nädal varem toimunud, asuksin kutse korral hea meelega starti- tegemist on siiski väga huvitava ja meie tasemele hästi sobiva jõukatsumisega. Järgmisel aastal tuleks kalendrit koostades jälgida, et need kaks võistlust teineteisele liiga lähedale ei satuks!

Naiste tase on Maarika Taukuli eemalejäämise tõttu väga nõrk. Erilist vahet, kes maavõistlusel Eesti eest stardijoonele asub ei ole- viimasest kohast pole mingi valemiga pääsu!

Loodetavasti hoiavad aga Lauri Lelumees ja Ainar Veskus Eesti lippu kõrgel! Teoreetiline võimalus Taani alistamiseks on olemas, teiste koondiste edestamine tundub hetkel utoopiline.

Jõudu-jaksu kõigile lõpuponnistusteks!


No comments: