Thursday, December 18, 2008

Rein Sumberg (4.12.1950)

Rein on esimene ja seni ainus eesti soost meeskäija, kes võitnud maineka Bruno Junki karika. Noorpõlves Leningradis kehakultuuri õppides, oli tal võimalus treenida seal elanud NSVL-i tippkäijatega. Paar aastat sai isegi profileiba söödud!
Sumbergi tippajad jäävad 60ndate-70ndate aastate vahele, mil ta oli üheks tooniandjaks Eesti käimismaastikul. Sinna perioodi jääb ka Eesti käimise kuldajastu.

Oma hulleima treeninguna toob mees välja üht mahu kogumise perioodil sooritatud enesepiitsutust, kus koos sõbraga läbiti tõsises tempos 80 km, siis pikutati mõned tunnid ja õhtu leidis mehed staadionil 100-meetriseid kiirendusi tegemas :)

Rein on värvikas kuju ja kui tema on seltskonnas, siis jutt ei vaibu. Legendaarsed on mehe pajatused liidu-aegsetest treeninglaagritest Musta mere ääres, kus puu otsast võis noppida meil nii defitsiitseid virsikuid ja kõvematele spordimeestele jagati talongide alusel koguni väärtuslikku soolasinki!

Tõepoolest, muljeid ja pajatusi otse elust tuleb selle mehe suust lõpmatuseni ja huvitaval kombel ei korda ta ennast kunagi! Kõik lood on uudsed, õpetlikud ning põnevad, vürtsitatuna ainult Reinule omasest huumorist.

Rein on praegugi väga heas vormis, võites veel paar aastat tagasi pronksmedali Eesti meistrivõistlustelt 50 km käimises!
Isiklikud rekordid:
50 km - 4:20.17,6

No comments: