Monday, May 23, 2016

Lauri Lelumees: Eesti võitis käimise maavõistluse Rootsi ja Leedu ees


Nädalavahetusel peeti Rootsi väikelinnas Tibros juba traditsiooniliseks saanud Rootsi ja Balti riikide maavõistlus.

Kahjuks ei osalenud seekord Läti. Samas oli võistluste tase igati kõrge, Rootsi mehed olid väljas kahe tugeva olümpiasportlasega.

Eesti trumbiks oli ühtlane esinemine nii täiskasvanute kui noorte arvestuses ning punkte võtsime igalt alalt. Olime väljas 8 sportlasega, igal alal läksid 2 riigi esindajat arvesse.

Rootslaste kohtunikebrigaadi täiendas teenekas käimiskohtunik Mart Järviste ning treenerina oli toetamas Aleksandr Hvorõhh.

Meeste 10 km käimises olid individuaalselt 2 paremat oodatult rootslased, samas kui Lauri Lelumees ja Virgo Adusoo näitasid korralikku kiirust ja püstitasid hooaja tippmargid.

Juunioride 5 km distantsil ei olnud vastast kiirelt arenevalt tulevikulootusele Ruslan Sergatšjovile, tema tegi uue isikliku rekordi, samuti nagu ka Pavljuk.

Naistest liikus kõige võimsamalt distantsi alguses riskeerivalt ja piiripealse tehnikaga liikunud rootslanna Monica Svensson. Edasi oli juba Eesti pidu. Enamus distantsist paarisrakendina liikunud Anna Tipukinast ja Anna Kukankovast jäi omavahelises heitluses lõpuks peale esimene. Mõlemad parandasid tublisti oma isiklikke rekordeid.

Heameel on tõdeda, et ka naisjuunioride hulgas on Eestil tugevat järelkasvu. Vastavalt kolmanda ja neljanda koha punktid võtsid leedukate järel Lada Rosljakova ja Ekaterina Mirotvortseva.

Kokkuvõttes sai Eesti 35 punkti, Rootsi 25 punkti ja Leedu 19 punkti. Võistluste korraldus oli ladus, rootslased said organisatoorse poolega hästi hakkama.

Sellisel tasemel võistlused on kindlasti noortele Eesti kergejõustiklastele tugevaks stiimuliks. Ainult kodukamaral võisteldes ja treenides maailma tippu ei jõuta.

Võistluste uhke võidukarikas leiab omale koha Eesti Kergejõustikuliidus.

Lauri Lelumehe kommentaar:

Enda võistlustulemusega jään rahule, minek oli juba hoopis parem kui 2 nädalat tagasi Maailma Karikavõistlustel. Tempotunnetus oli hea ning km läbisin vahemikus 4.28-4.37. 5 km vaheaeg oli 22.53.

Võistlemise tegi raskemaks mõõdukas tuul, mis tempot mõnevõrra hakkis. Vastutuuleots nõudis kõvasti lisaenergiat. Aeg oleks võinud ilmselt veelgi parem olla, kui oleks olnud otsest konkurenti kellega koos vaheldumisi tempot teha.

Seekord pidin 90% distantsist üksi käima, esimesel kilomeetril püsis tuules veel Ruslan, kelle tehnika oli alguses liialt riskeeriv ning kohe esimese ringiga kogus ta kaks hoiatust.

Minu viimased võtmetreeningud sujusid hästi ning olen järjepidevalt ka tehnikaharjutusi teinud, seetõttu kohtunikelt liigselt tähelepanu ei pälvinud. Temperatuur võistluste ajal oli ca 15-16 kraadi, mis oli väga sobiv.

No comments: