Monday, December 3, 2012

Tunnustati Toomas Rosenbergi

Mitmes aasta oli Bruno Junki mälestusvõistlus korraldada ja kuidas kõik alguse sai?

Olen korraldanud Bruno Junki mälestusvõistlusi alates 2000.aastast, seega 13 korda. Esimesed võistlused korraldas E.Susi 1996.a. Haapsalus, teised korraldati 1997.a. Tallinnas, kolmandad Lembo Tanningu poolt 1998.a. Tartus ning neljandad 1999.a. Valgas Toivo Tiisläri poolt. Viiendate mälestusvõistluste korraldamise võtsin üle oma treenerilt Toivo Tiislärilt, kelle juhendamisel alustasin käimistreeninguid 1971.aastal Valgas. Minu eeskujuks käimisrajal sai Valga linnas sündinud ja Valgamaalt Pukast sporditeed alustanud Bruno Junk. See on ka üks põhjusi miks ma üldse neid võistlusi korraldan ja miks just Valgas.

 Kui suur on ürituse eelarve?

Võistluste eelarve on viimastel aastatel olnud 5000 EUR-i ringis.

 Kes on olnud nimekamad külalised ja millistest riikidest on kohale sõidetud?

Osalenud on Austraalia, Rootsi, Soome, Poola, Venemaa, Ukraina, Valgevene, Leedu ja Läti käijad. Nimekam osaleja  on olnud Jaret Tallent ( Londoni OM hõbe, Pekingi OM hõbe ja pronks ) Austraaliast, kes võitis Bruno Junki mälestusvõistlustel 2006.aastal esikoha.

 Mis on mälestusvõistluste korraldamise puhul kõige suuremad väljakutsed?

Suurem väljakutse on see, et saan kaasa aidata ala arendamisele.

 Kes on võistluse korraldamisele kaasa aidanud?

Võistluste toetajateks on olnud Eesti Olümpiakomitee, Eesti Kergejõustikuliit, Valga Linnavalitsus, Puka Vallavalitsus, AS Mefo, AS ROI, U.S. Real Estate Managament OÜ, Eesti Kultuurkapital Eesti KK Valgamaa ekspertgrupp, Hasartmänhgumaksu Nõukogu, Peeter Kangur, Tiina-Piret Peegel, Aita-Maret Arumäe jne.

Miks Sa seda teed?

Teen seda eelkõige missioonitundest, et käimine Eesti spordimaastikul veel säiliks.

Foto: Marko Mumm

No comments: