Tuesday, July 15, 2008

Eesmärgistatud elu


Mis teeb elu elamisväärseks ja muudab mehe õnnelikuks?

Minu jaoks on selleks eesmärkide olemasolu ja oskus neid püstitada. Iga päev vahe-eesmärkide kaudu suure lõppsihi suunas liikumine, annab elule mõtte ja motiveerib endast maksimumi andma. Rasketel hetkedel aitab lõppeesmärgile mõtlemine üle ajutisest motivatsioonikriisist, ning päev on jälle õnnelik ja tegus.

Selleks, et eesmärkide poole püüdlemisest rõõmu tunda, peavad need olema jõukohased- liiga kõrgeid ja utoopilisi sihte seades, võib vähene eduelamus kustudada soovi seatud eesmärgi poole püüelda. Seega on küllaldane eduelamus lõppeesmärgi suunas liikumisel väga tähtis!

Päev-päevalt väikeseid vahe-eesmärke täites, ammutad enesekindlust, muutudes seeläbi julgemaks. Edukalt täidetud eesmärk teeb tuju heaks ja motiveerib edasi liikuma. Harva esineb päevi, mil arutled elu mõtekuse üle, minu jaoks on elul selge mõte. Ma olen ise oma elu eesmärkide abil mõtestanud!

Kõigest väest soovitu poole püüeldes, võid aga ka valusalt kõrvetada saada ja elus pettuda. Selle vältimiseks, tuleb seada sellised sihid, et kaotada ei ole võimalik.

Iga eesmärk peab tagama maksimaalse rahulolu, olles mitmeti tõlgendatav. Just mitmeti tõlgendatavuses peitubki edu võti. Sellisel juhul sul lihtsalt puudub võimalus pettuda!

Üheks ebaõnnestumise põhjuseks võib olla ka eesmärkide liigne idealiseerimine. Olen õppinud, et kunagi ei tohi midagi üle idealiseerida – tuleb anda endast iga päev nii palju kui suudad ja nautida protsessi, mitte idealiseerida eesmärki. Midagi liigselt kummardades, võtab elu selle sult käest, nii et kogu tähelepanu protsessi nautimisele, küll siis täitub ka eesmärk justkui iseenesest!

Tegusat päeva ja õnnelikke elamusi soovides,

Margus



No comments: